FSCaptain

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

luko
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa

FSCaptain

Post autor: luko »

Witajcie,

czy ktoś z Was testował tytułowy dodatek (jest to odpowiednik FSPAx)? Nigdzie na polskich forach nie znalazłem jakiekolwiek wątku poświęconego temu programowi – i zastanawiam się z czego to wynika …czy wg Was nie jest w ogóle wart uwagi, ma jakieś wady? Choć byłoby to zastanawiające, bo na zagranicznych forach bywa stawiany wyżej niż osławiony FSPax. Postanowiłem jednak napisać, aby przeczytać ewentualne opinie rodaków ;)

Ja przymierzam się do niego dlatego, że – jak wspomniałem – niejednokrotnie jest bardziej rekomendowany z tej „dwójki”, ponadto boję się trochę kompatybilności FSPax z maszynami PMDG (też naczytałem się o różnych problemach z załadunkiem, tankowaniem, itp.), czy nawet z EZDOK Camera (otóż po instalacji demo FSPax, miałem problem z automatycznym uruchamianiem EZCA podczas startu FSX - wyrzucało jakiś błąd i w efekcie EZDOK nie działał; znalazłem wprawdzie obejście tego problemu).

Zatem… macie jakieś doświadczenie z przedmiotowym dodatkiem?

Wiem, jest demo i zamierzam potestować, jednak może jest coś o czym od razu powinienem wiedzieć :) (zastanawia mnie np. dlaczego jest tak mało popularny w Polsce - przynajmniej tak mi się wydaje sądząc po ilości wątków na forach związanych z v-lataniem)

Łukasz
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

czy ktoś z Was testował tytułowy dodatek
Nie. Ale ktoś z nas ma zamiar. Dodatek leży w downloads i czeka aż nabiorę na niego ochoty (ale póki co nie mogę się przekonać).

Ale przecież nic Ci nie przeszkadza go pobrać, zainstalować i polataćz nim z tych amerykańskich lotnisk, które obsługuje wersja demo, żeby sprawdzić wszystkie funkcje.
ponadto boję się trochę kompatybilności FSPax z maszynami PMDG (też naczytałem się o różnych problemach z załadunkiem, tankowaniem, itp.)
Ale nie ma żadnych problemów jeśli używać zgodnie z instrukcją - po prostu trzeba wyłączyć FSPaxowe sterowanie ładunkiem i paliwem.
zastanawia mnie np. dlaczego jest tak mało popularny w Polsce
Moim zdaniem dlatego, że takie dodatki sięw ogóle słabo przebijają. Jakoś o FSPaxie też się za często nie pisze, a to co jest nagromadziło się przez lata. Porównując opisy - PSCaptain jest zdecydowanie lepszy, ale wszystko wyjdzie "w praniu". FSPax mnie totalnie zawiódł swoimi sztywnymi kryteriami i z niego zrezygnowałem. Z jakiegoś powodu trudno mi uwierzyć, że z FSCaptain będzie inaczej.
ODPOWIEDZ