Kupilem scenerie dla Paro (Bhutan):
http://secure.simmarket.com/thai-creati ... -fsx.phtml
dedykowana dla FSX. Ostrzegaja tam, ze siatka w FSX dla Paro jest wadliwa (lotnisko jest nizej, niz powinno). I rzeczywiscie. Zalecaja sciagnac fs_him_01.zip. Sciagnale, dolaczylem do scenerii (na gorze listy) i nie pomoglo: lotnisko ciagle "w studni". W opisie fs_him_01.zip informacja, ze to dla FS2002 i FS 2004 - moze to jest przyczyna. Co robic?
S. B.
Siatka dla Paro
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Rozpakowalem fs_him_01.zip i katalog
mesh Himalayas by Ferranti & Sandmann
dodalem w FSX do scenerii. Najpierw na szczycie listy, potem przenioslem na koniec. W obydwu przypadkach bez efektu.
[ Dodano: Czw 26 Gru, 2013 15:39 ]
...No wiec sprawdzilem. Ta siatka dziala bez zarzutu w FS2004. W FSX - nie dziala. Za to moja nowa sceneria dla Paro instaluje sie automatycznie w FSX. Peeeep.
mesh Himalayas by Ferranti & Sandmann
dodalem w FSX do scenerii. Najpierw na szczycie listy, potem przenioslem na koniec. W obydwu przypadkach bez efektu.
[ Dodano: Czw 26 Gru, 2013 15:39 ]
...No wiec sprawdzilem. Ta siatka dziala bez zarzutu w FS2004. W FSX - nie dziala. Za to moja nowa sceneria dla Paro instaluje sie automatycznie w FSX. Peeeep.
1. Niemożliwe - oba symulatory używają tego samego meshu.Ta siatka dziala bez zarzutu w FS2004. W FSX - nie dziala
2. Mogę potwierdzić, że ta siatka działa bez zarzutu.
W drugim przypadku zupełnie poprawnie - nie powinno działać.Najpierw na szczycie listy (1), potem przenioslem na koniec (2). W obydwu przypadkach bez efektu
W pierwszym - powinno działać, jeśli wszystko zostało poprawnie dodane, choć bardziej sensownym działaniem byłoby umieszczenie meshu poniżej dodatkowych scenerii. (ale na szczycie listy również zadziała - tylko przykryje mesh zawarty ewentualnie w sceneriach poniżej - jeśli jakaś ma).
Skoro kupiłeś scenerię do FSX...Za to moja nowa sceneria dla Paro instaluje sie automatycznie w FSX