FS Flying School
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
FS Flying School
Witam.
Ostatnio bardzo znudziłem się lataniem airlinerami i coraz częściej sięgam po produkty np. Carenado i podróżuję sobie wirtualnie VFR. Jednak żeby nie było zbyt monotonnie to szukałem czegoś co trochę bardziej zmusi mnie do wysiłku i doskonalenia umiejętności i natknąłem się na FS Flying School
Poza czysto edukacyjną warstwą zainteresował mnie bardzo system oceniania każdego wykonanego lotu i zapisywania wszystkich ocen w logbooku. Czy ktoś może już miał styczność z tą aplikacją i może się podzielić wrażeniami? To chyba dosyć świeża pozycja na rynku i jeszcze na test się nie natknąłem. A może jest coś konkurencyjnego, co w podobny sposób będzie aż tak rozlegle oceniało wykonany lot?
Pozdr.K.
Ostatnio bardzo znudziłem się lataniem airlinerami i coraz częściej sięgam po produkty np. Carenado i podróżuję sobie wirtualnie VFR. Jednak żeby nie było zbyt monotonnie to szukałem czegoś co trochę bardziej zmusi mnie do wysiłku i doskonalenia umiejętności i natknąłem się na FS Flying School
Poza czysto edukacyjną warstwą zainteresował mnie bardzo system oceniania każdego wykonanego lotu i zapisywania wszystkich ocen w logbooku. Czy ktoś może już miał styczność z tą aplikacją i może się podzielić wrażeniami? To chyba dosyć świeża pozycja na rynku i jeszcze na test się nie natknąłem. A może jest coś konkurencyjnego, co w podobny sposób będzie aż tak rozlegle oceniało wykonany lot?
Pozdr.K.
Produkt dobry dla początkującego. Ale jeżeli wiesz z czym co się je to tak naprawdę po co??? Jest szkoła Roda w FS nie jest to może, encyklopedia wiedzy, ale jakieś podstawy są. Do tego dochodzą różnego rodzaju szkoły:
viewtopic.php?t=532
Polecam również fajny materiał
http://xlineva.org/index.php?site=school
A jeżeli chodzi o ocenę wystawić ją możesz sobie samemu tylko rzetelnie
Moim zdaniem strata pieniędzy.
viewtopic.php?t=532
Polecam również fajny materiał
http://xlineva.org/index.php?site=school
A jeżeli chodzi o ocenę wystawić ją możesz sobie samemu tylko rzetelnie
Moim zdaniem strata pieniędzy.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
No właśnie aspekt edukacyjny jest dla mnie nieistotny, bo wydaje mi się że conieco tam już wiem 
Bardziej mnie zainteresował moduł monitorujący i oceniający lot. Sam siebie oceniać umiem, ale w momencie kiedy ten programik za wszystkie fazy lotu od taxi do pasa po taxi na parking przyznaje jakieś tam punkty, to robi się troszkę ciekawiej. Choć rzeczywiście chyba 40$ to trochę za dużo, jeżeli chcę pominąć całą część edukacyjną tego dodatku.
Bardziej mnie zainteresował moduł monitorujący i oceniający lot. Sam siebie oceniać umiem, ale w momencie kiedy ten programik za wszystkie fazy lotu od taxi do pasa po taxi na parking przyznaje jakieś tam punkty, to robi się troszkę ciekawiej. Choć rzeczywiście chyba 40$ to trochę za dużo, jeżeli chcę pominąć całą część edukacyjną tego dodatku.
Re: FS Flying School
!KaEn pisze:Czy ktoś może już miał styczność z tą aplikacją i może się podzielić wrażeniami?
Recka http://www.fsflyingschool.com/images/PC ... School.pdf zawiera trochę info, ale tak jak Ivoo, sądzę, że jest bardziej przeznaczony dla początkującej grupy odbiorców. Wnioskuje to tylko ze znalezionych informacji, softu nie mam osobiście. http://www.google.com/search?source=ig& ... g+s&aqi=g8
[edit] Bierz pod uwagę to, że produkt MOŻE działać poprawnie tylko na terenie USA.
Produkt działa na całym świecie, na każdym lotnisku. Jedynie w przypadku podejścia vis dla lotniska bez ILSa musi zostać wczytany FSowy plan lotu do FS Flying School, żeby program wiedział, w którym momencie podchodzisz do lądowania.
Program nie tyle uczy, co pomaga doszlifować wirtualny lot i na prawdę jest fajną aplikacją dla każdego odbiorcy. Uwzględnia na przykład zbyt szybkie kołowanie, zbyt dużą prędkość przy zakręcaniu samolotem na ziemii, delikatność w posługiwaniu się wolantem, itd...
Z resztą jest demo programu, każdy może sobie sprawdzić co i jak.
Program nie tyle uczy, co pomaga doszlifować wirtualny lot i na prawdę jest fajną aplikacją dla każdego odbiorcy. Uwzględnia na przykład zbyt szybkie kołowanie, zbyt dużą prędkość przy zakręcaniu samolotem na ziemii, delikatność w posługiwaniu się wolantem, itd...
Z resztą jest demo programu, każdy może sobie sprawdzić co i jak.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Z tego co pamiętam, to program nie patrzy na wysokość lotu. Na przelotowej jesteś w trybie cruise i tyle, dopiero przy zniżaniu przełączasz sobie na tryb Descend.
Zapraszam do opcji Szukaj!