[FS2004] Aerosoft SH-60 Seahawk & Jayhawk

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
SEBOS
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Radom

[FS2004] Aerosoft SH-60 Seahawk & Jayhawk

Post autor: SEBOS »

Witam

Czy posiada ktoś może jakieś poradniki do SH-60 Seahawk od Aerosoft? Najlepiej żeby to były poradniki z przykładową trasą przelotu.
Ostatnio zmieniony pn 28 mar, 2011 19:16 przez SEBOS, łącznie zmieniany 1 raz.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

W manualu jest opis całego lotu, do tego są zadaje się opisy dwóch innych tras w osobnych pdfach.
Three complete documented training flights

* Systems and Automated Flight Control Systems: Learn to setup all systems and start the helicopter. After take-off you will head to a training area to experiment with the navigation system. You will also learn how to fly the helicopter fully automated in terrain following mode.
* Advanced navigation: Learn how to have the helicopter fly a route automatically and do a low visibility ILS landing.
* Zero visibility manual hover: Learn to hover the helicopter in a fixed location without ANY visibility (no other helicopter in FS can do this)
Awatar użytkownika
SEBOS
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Tak Belfegor czytałem te zbiory pdf, ale raczej chodzi mi o jakiś amatorski poradnik napisany własnymi słowami, jak te na aztec.pl.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Po polsku nie znajdziesz, po angielsku również raczej nic ponad dokumentację producenta nie ma, wszystko co trzeba wyjaśnia manual (mimo, że pisany nie swoimi słowami Obrazek).
Awatar użytkownika
SEBOS
Turboprop Captain
Turboprop Captain

No trudno się było domyśleć że nie będzie w naszym języku. Liczyłem że jakiś doświadczony oblatywacz zrobił poradnik opisujący wszystko. Manual mnie nie uszczęśliwia, dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

To w końcu doświadczony czy amator, profesjonalnie czy własnymi słowami? Skoro manual i przykładowe loty z instrukcji Ci nie wystarczają, to poszperaj po stronie hovercontrol, po necie, na pewno coś się znajdzie...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
SEBOS
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Źle to sformułowałem. Zazwyczaj manuale czytam by dowiedzieć się wszystkiego o maszynie, a tamten poradnik jest dla mnie niezrozumiały. Chodzi mi oczywiście o poradnik w stylu Artura Śliwy, opisujący wszystkie etapy od Cold & Dark po końcowe przyziemienie. Może na tej stronie coś będzie, dzięki.
Ostatnio zmieniony wt 29 mar, 2011 20:35 przez SEBOS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ