Witam mam małe pytanko, chodzi mi o informację ATIS, mam problem z rozszyfrowaniem całego tego tekstu. Chodzi mi o to aby ktoś mi wyjaśnij co wszystko po kolei znaczy.
Ha! Niedawno "Zulus" "zniszczył" mnie pytaniem o ATIS Generalnie zwrócił uwage, że nie wszyscy czytają ATIS. Przykład podany przez Piotra to METAR ale BTW: w ATIS-ie w realu i na VATSIM-ie zwraca sie uwagę na trochę inne rzeczy, w szczegolności na VATSIM w ATIS-ie METAR jest mniej ważny, bo mozna go sobie "podejrzeć" w np SB, natomiast wazniejsze są procedury, pas w użyciu, info od CTR (np "...sq on C mode after first contact..." itp.
Trochę na temat ATISU dla VATSIM i uwag Zulusa jest w ponizszym linku Link
AZT017 (WAW)
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
co w powyższym kodzie oznacza "332///63"? wiem, że trzy slasze ("///") pojawiają się, gdy nie da się określić podstawy chmur (np. BKN///) bądź widoczności pionowej (VV///), ale tutaj znaczy to chyba coś innego...
dzięki. trochę zmyliła mnie ta dwójka po numerze pasa. ciekawy jest ten współczynnik hamowania też. czy fs uwzględnia stan pasa różnicując drogi hamowania?
nie Fs nie uwzględnia też pokrycia pasa wodą, śniegiem etc. Wszystkie te informacje, o które pytałeś są w realiach FS tylko ozdobnikiem i nie mają wpływu na zachowanie samolotu