Problem z SDK

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
speedbird
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EDAH

Problem z SDK

Post autor: speedbird »

Gdy próbuję odpalić SDK Traffic Toolbox to jedyna reakcja jest taka, że mignie mi przez ułamek sekundy ten screen:

i nic więcej się nie dzieje. Chcę zrobić dump airports bo dodałem nowe lotnisko, którego nie ma w defaulcie i żeby tam Traffic X mi wygenerował traffic.

Wyczytałem w manualu, że narzędzie Traffic Database Builder powinno się automatycznie włączać w FSXie przy wejściu w opcje "settings" a tak się u mnie nie dzieje. Sprawdzałem też konfigurację pliku dll.xml i wg instrukcji jest poprawna.
Mam zainstalowane również SDK SP1A i nie mam pojęcia w czym błąd.
Czy da się w ostateczności jakimś innym sposobem/programem zrzucić listę lotnisk do plik airports.dat? (albo dopisać ręcznie nowe).

I tak przy okazji spytam czy da radę umieścić obrazek pomiędzy tekstem?

[ Komentarz dodany przez: konraf: Sro 01 Kwi, 2009 08:08 ]
Da się jeżeli obrazek wrzucisz gdzieś na zewnętrzny (własny) serwer i dasz link do obrazka w tagach [img]. W przypadku załącznika do posta, zawsze jest to na końcu.
Załączniki
trafficdatabasebuilder options.jpg
trafficdatabasebuilder options.jpg (70.49 KiB) Przejrzano 2697 razy
Awatar użytkownika
speedbird
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EDAH

Post autor: speedbird »

Już chyba wiem o co chodzi. Gdy skopiowałem pliki simconnect.cfg oraz simconnect.ini a przy starcie FSa zrobiłem szybciutki print screen, to zauważyłem napisy, że pliki .dll are not loaded z powodu "version mismatch" i obok jest wymieniony jakiś numer wersji każdego z plików [np. traffictoolbox.dll] oraz wersji FSXa.
Coś musiałem zdrowo popieprzyć. Zainstalowałem na próblę od nowa FSa + SDK na systemie testowym (ten sam comp ale drugi system bo mam dwie Visty i 4 szt hdd) i o dziwo DZIAŁA SDK! :) więc będę musiał znowu od nowa wgrywać wszystko po kolei.
Możliwe, że któreś dodatki coś namąciły bo ja najpierw zainstalowałem kupę addonów a dopiero później SDK bo nie wiedziałem, że będzie mi potrzebny.
ODPOWIEDZ