Project Fokker 70/100

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
kaa
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Project Fokker 70/100

Post autor: kaa »

śliczna maszynka, dość fajnie lata, niezły panel, gadający co-pilot... ale przydałaby się jakaś solidna dokumentacja. do modelu dołączony jest raptem kilkustronicowy pdf z opisem kabiny. nie wiem np. co u diabła tak piszczy gdy rozpędzam się po pasie. poza tym zamiast latać na czuja wolałbym mieć podane konkretne parametry np. wznoszenia których mógłbym się trzymać (jak w Falcon 50 CAEA). ktoś może coś wie w tym temacie? uwaga na spoilery - są zaimplementowane pod funkcją składania skrzydeł i w przeciwieństwie do hamulca aerodynamicznego (funkcja - spoilers) po przestawieniu w tryb auto nie chowają się po dodaniu mocy - może się to skończyć tragicznie jeśli zaraz po dotknięciu pasa zdecydujemy się na odejście. można cofać na rewersie, przy czym użycie hamulców kół powoduje zadarcie nosa do góry...

poniżej widać wszystkie elementy hamujące: spoilery, hamulec aero, rewers (i koła :P)
Obrazek
Awatar użytkownika
kaa
Cadet
Cadet

już znalazłem - checklista i parametry lotu są w formacie htm w folderze modelu, natomiast instrukcja/tutorial pojawia się po wybraniu w grze firmowego lotu próbnego (można wydrukować). dowiedziałem się m.in. że można w autopilocie zmieniać wartości kursu/wysokości/prędkości co 10 jednostek - prawym klawiszem.

jak pozbyć się tego napisu u góry?
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 25 gru, 2005 20:31 przez kaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
kaa
Cadet
Cadet

dzięki - mała fajna rzecz. :)

zauważyłem, że po instalacji nowego 3-stronicowego MFDU (bardzo fajne funkcje) przestały działać wskaźniki ilości paliwa na górnym panelu. wprawdzie da się te same informacje uzyskać z wyświetlacza, jednak drażniło mnie, że coś nie działa więc przejżałem pliczek panel.cfg w folderze aircraft\PF10070v2_panel: jest tam linia:

Kod: Zaznacz cały

//gauge71=B767_fuelquantity!HMOLINA,  369,291,110,30

wystarczy pozbyć się tych slaszy na początku i jest ok. nie wiem czemu to wyłączyli - może dlatego, że pokazują w różnych jednostkach - górne wskaźniki w kilogramach a wyświetlacz w funtach...
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

kaa pisze:(...) nie wiem czemu to wyłączyli - może dlatego, że pokazują w różnych jednostkach - górne wskaźniki w kilogramach a wyświetlacz w funtach...
Jednostki możesz zmieniać w MFDU po kliknięciu na przycisk FU (Fuel Units) na "drugiej stronie" MFDU.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Pojawił się mały update do panelu:
http://fokker.avsim.net/downloads.htm#P ... l%20Update
Enables Navaid morse IDs (VOR, DME etc.) to sound output.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
ODPOWIEDZ