Witam! Kupiłem model śmigłowca Sikorsky S-76 od NEMETH DESIGNS, nabyłem go na sim markecie. Kupiłem, ponieważ postanowiłem nauczyć latać się śmigłowcami, nauka idzie mi w miarę przyzwoicie, lecz nurtuje mnie pewna rzecz, mianowicie autopilot. W manualu napisane jest o AFCS, czyli Automated flight control system, pisze też iż można wykonywać loty VFR, jak i IFR.
Problem tkwi w znalezieniu wyżej wymienionego autopilota, a jakoś nie wyobrażam sobie jak można wykonać lot IFR bez autopilota. Dodam, że na HSI znajdują się pokrętła HDG i CRS.
Jest ktoś w stanie mi pomóc w odnalezieniu autopilota ?
Sikorsky S-76 - Autopilot
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Sikorsky S-76 - Autopilot
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X
Przepraszam, ale co jest dziwnego w wykonywaniu lotu IFR bez autopilota? Autopilot jest tylko narzędziem mającym ułatwiać kontrolowanie statku powietrznego. Loty IFR można wykonywać zarówno "z ręki" jak i za pomocą autopilota. Jedyna różnica jest taka, że w tym przypadku opierasz się na wskazaniach przyrządów, a nie widokiem za oknem.
Jesteś w stanie polecieć śmigłowcem utrzymując jednocześnie kurs i wysokość "z ręki"?
Samolotem może i tak ale nie śmigłowcem....
EDIT:
Nie doczytałem informacji w manualu, która mówi że wyjdzie patch dodający AP, model jest po prostu nie skończony.
Do służb wyższych : Temat do zamknięcia, Dziękuje.
Samolotem może i tak ale nie śmigłowcem....
EDIT:
Nie doczytałem informacji w manualu, która mówi że wyjdzie patch dodający AP, model jest po prostu nie skończony.
Do służb wyższych : Temat do zamknięcia, Dziękuje.
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X